2024. április 26. - Ervin

Egyelőre nincs újabb magyar kvóta atlétikában

Szinte kivétel nélkül az esélyesek győztek a debreceni Uniqa atlétikai országos bajnokság szombati versenynapjának első felében. Egyelőre nem volt újabb olimpiai szintteljesítés.
2008. július 19. szombat 20:00 - Hírextra

A hagyományoknak megfelelően a női kalapácsvetők kezdtek a legkorábban a Gyulai István atlétikai stadionban, és a papírformát igazolva az olimpiai A szinttel rendelkező Orbán Éva diadalmaskodott (68,40 m). A szintén szintteljesítési eséllyel dobókörbe lépő Divós Katalinnak nem sikerült elérnie célját (63,70). A férfiaknál az utóbbi időben kiváló formában versenyző, idei világranglista-vezető Pars Krisztián ezúttal is kitett magáért, remek 81,68 méteres eredménnyel győzött.


A női 100 m gátfutásban sem borult a papírforma, az olimpiai B szintes Vári Edit bizonyult a legjobbnak (13.38 mp). A férfiak 110 m-es gátfutó számában a szintén olimpiai résztvevő Kiss Dániel (13.75 mp) aratott roppant magabiztos győzelmet.


100-on a nők mezőnyében Listár Nikolett (11.78 mp) bizonyult a leggyorsabbnak, míg a férfiak 100-as döntőjében – amely egyben Raggambi Fluck István-emlékverseny volt – Németh Gergely (10.61 mp) szerezte meg az aranyérmet igen szoros versenyben, mindössze egy századdal előzve meg Németh Rolandot és Miklós Pétert. Utóbbiak között célfotó döntött, előbbi javára.


A női rúdugrásban az olimpiai induló Molnár Krisztina (4,20 m), női gerelyhajításban pedig a szintén pekingi csapattag Szabó Nikolett (55,49 m) állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását