2024. április 20. - Tivadar

Vége a graffitiknek

Együttműködési megállapodást kötött a szegedi Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodási Zrt.(IKV Zrt.), a városi Rendőrkapitányság és a Rendészeti Szakközépiskola, hogy megelőzzék a falfirkák szaporodását a Tisza-parti települést - közölték sajtótájékoztatón,
2008. július 18. péntek 14:35 - Hírextra
Németh István, az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: évente több millió forintba kerül azoknak a falfirkáknak az eltávolítása, melyek az ingatlankezelő tulajdonában levő házakon keletkeznek, de a legfrissebb felmérések szerint Szeged belvárosának a teljes megtisztítása több mint egymilliárd forintba kerülhet. Ha azonban ehhez még a külső városrészek is kapcsolódnak, az összeg elérheti a kétmilliárd forintot.

A problémát a szakemberek szerint könnyebb megelőzni, mint elhárítani, így összefogtak a rendőrök és az ingatlankezelő.
A cég felkereste a Rendészeti Szakközépiskolát, hogy munkát ajánljon a tanulóknak azzal, hogy a városban fokozottan járőrözve megelőzzék a falfirkák megjelenését. Ezt az ötlet a szegedi rendőrkapitányság is támogatta, így a fiatal rendőrtanulók járőrök mellett teljesítenek szolgálatot egy hónapon át, augusztus utolsó hétvégééig.

A nyári munkára az IKV Zrt. szakképzési alapjából több százezer forintot különítettek el, hogy honorálják a fiatalok fáradozását - mondta Németh István. Aki hozzátette: ezzel jól járnak a diákok, hisz saját, választott munkájukban dolgozhatnak, és jól jár a város is, hisz a legkritikusabb hónapban - nyáron a diákok mellett az elkövetők is ráérnek, akik feltételezhetően szintén fiatalok -, többen figyelik a firkálókat, ezzel nehezítve meg a dolgukat.

Bardócz Csaba a Rendészeti Szakközépiskola igazgatója elmondta: tizenkét első évest választottak ki a munkára, melyre sokkal többen jelentkeztek.
Zélity László szegedi rendőrkapitány kifejtette: a felmérések szerint a lakosság szubjektív biztonságérzetét meglehetősen rontják a falfirkák. Ezért jó ötletnek tartotta a sajátos bűnüldözési és bűnmegelőzési módszert.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását