2024. április 29. - Péter

A férfiak (nem) félnek az orvostól

Miért nem járnak az erős, határozott úriemberek orvoshoz? Félnek az injekciótól? Sokan azt hiszik, a férfiak rettegnek a fehér köpenyesektől, ám ez nem teljesen így van. Lelkük mélyén, biztos félnek, azonban nem emiatt kerülik a rendelőket, hanem a társad
2008. július 18. péntek 16:30 - Hírextra
- Ősidők óta azt sulykolják az urakba, már lurkó koruktól kezdve, hogy nekik nem szabad sírni, félni, betegeskedni. A társadalom elvárja tőlük, hogy minden helyzetben erősek és határozattak legyenek. Így szocializálódtak, és ez ellen nem tehetünk semmit. Akárhogy könyöröghetünk, ők akkor sem fognak maguktól orvoshoz menni – mesélte Csides Katalin pszichológus.

Ezek az elvárások nemcsak a férfiak egészségére, hanem a párkapcsolataikra is rányomhatják bélyegét. A problémákat nem fogják komolyan venni, a vitákat nem akarják tisztázni.

- Kevesen tudják, de az urak sokkal érzékenyebbek, mint a nők, csak ők elfojtják, és ezért lesz legtöbbjükből alkoholista, munkamániás vagy szenvedélybeteg. Mivel ők nem sírhatnak, ezért máshogy vezetik le a bennük felgyülemlett indulatokat, fájdalmakat, feszültségeket.

Ám egy kis női praktikával könnyen segíthetünk rajtunk. Érzetetni kell velük, hogy nem mindenért ők a felelősek, nekik is lehet rossz napjuk, ők is lehetnek szomorúak és náluk is eltörhet néha a mécses.

- Kétféle férfi típus van, az egyik a retro, akivel akármi is történjen, ő akkor sem megy orvoshoz. Mindenért felelősséget vállal, még azért is, ami nem az ő dolga lenne. A másik pedig a metro, vagyis akik használják párjuk epillátorát, körömlakkját és szőlőzsírját. A nőknél is érzékenyebbek, és egy egyszerű kis tűszúrás miatt is képesek mentőt hívni.

A szakértő szerint a legjobb megoldás, ha addig könyörögünk párunknak, amíg nem megy orvoshoz. A metro pasikkal könnyű dolgunk lesz, mert ők éjjel-nappal a rendelőben ülnek, viszont a retro típusoknál már erős lelki terrort kell alkalmaznunk. Ezért érdemes betegsége alatt, minden nap elmondani, a mi lesz velem, ha te már nem leszel című monológot, hogy megszólaljon a felelősségtudata és elmenjen a háziorvosához.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását