2024. május 4. - Mónika, Flórián

Lezárult a Többet érsz program

Lezárult a Többet érsz elnevezésű program, amelyre azok jelentkezését várták, akik egy évig dolgoznának egy általuk megjelölt magyarországi civil szervezetnél.
2008. július 17. csütörtök 11:32 - Hírextra
Az újszerű jótékonysági kezdeményezést először indította el Magyarországon a Vodafone Magyarország Alapítvány, ám kipróbált programról van szó: először Új-Zélandon 2002-ben hirdették meg a Többet érsz pályázatot, amely olyan sikeres volt, hogy idén már 13 országban fut.

A program lényege, hogy a pályázat nyertesei - teljes munkaidőben - egy éven keresztül dolgozhatnak egy-egy általuk megjelölt magyarországi civil szervezetnél. Fizetésüket és egyéb járulékos költségeiket ez idő alatt a Vodafone Magyarország Alapítvány biztosítja.

A felhívásra összesen 152 pályamű érkezett. Közülük választja ki az alapítvány kuratóriuma civil szakértők bevonásával a 20-30 legjobbat. Készítőikkel telefonos interjún ismerkednek meg. A legjobb 5-6 pályázótól személyes interjút is kérnek, végül 3-4-5 fő nyerheti el a munkát. Számuk függ a munkakörtől, attól hogy milyen fizetésben állapodnak meg a civil szervezettel. Az alapítvány személyenként bruttó havi 350 ezer forintos fizetési keretet szabott meg. A nyerteseket augusztus közepén választják ki - mondta a távirati irodának Magyar Henrietta, az alapítvány munkatársa.

A pályázók között a legfiatalabb 21 éves, a legidősebb 71. A pályázók kétharmada egyébként 20-30 éves. Egyharmaduk budapesti, a többi vidéki, amelynek az alapítvány azért örült, mert programját nemcsak a fővárosban szeretné elindítani. A jelentkezők kétharmada felsőfokú végzettségű és nő, egyharmaduk kismama, pályakezdő vagy munkanélküli. A pályázók kétharmada vállalta, hogy jelenlegi állását egy évre szünetelteti a program kedvéért.

Nagyon sok figyelemreméltó pályázat érkezett, nehéz lesz a legjobbakat kiválasztani - tette hozzá Magyar Henrietta. Van aki azt vállalta el, hogy egy civil szervezetnek önkéntes munkaerőt keres, más a sürgősségi vérszállításban segítene, sokan vállalnának kommunikációs kampánykidolgozást, szociális munkaszervezést. A Többet érsz program nem csak a pénzről szól, jelentős szemléletformáló hatása is van, hiszen ráirányítja az emberek figyelmét arra, hogy szaktudásra is szükségük van a civil szervezeteknek - tette hozzá Magyar Henrietta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását