2024. május 2. - Zsigmond

Izraelben a Szegedi kortárs balett

A sok éves gyakorlathoz híven idén is nyári turnéra indul a Szegedi Kortárs Balett: egy hétre Izraelbe utazik a társulat - közölte csütörtökön az MTI-vel Pataki Dorka sajtószóvivő.
2008. július 17. csütörtök 20:31 - Hírextra
Tájékoztatása szerint a Szegedi Kortárs Balett nem először jár Izraelben, ott már többször vendégül látták Juronics Tamás és Pataki András csapatát. Legutóbb 4 éve arattak zajos sikert a tel-avivi Operában.

A hétvégi érkezést követően több helyszínen is fellépnek a táncosok, köztük Tel-Avivban is, ahol a Szentivánéji álom című produkciójukat mutatják be. Egy hét alatt négy előadást táncolnak, így két nap pihenésre is marad idő - tette hozzá Pataki Dorka.

A szóvivő szerint Pataki András balettigazgató fontosnak tartja a külföldi turnékat, mert - amellett, hogy mindig élményekkel gazdagon tér vissza a csapat, és ilyenkor remek alkalmak nyílnak a közös időtöltésre - a nemzetközi színpadokon is meg tudják mutatni és méretni magukat.

Az együttes vezetése és a tagok - Tóth Andrea, Szarvas Kriszta, Fehér Laura, Palman Kitti, Kalmár Attila, Czár Gergely, Finta Gábor, Tarnavölgyi Zoltán, Haller János - mellett a csapattal utazik még Kopeczny Katalin, Hajdú Mária, Fekete Zoltán és Czédulás Eszter táncművész, valamint a műszaki stáb is.

Bár a társulat csak egy hetet tölt majd az országban, a díszletek már három hete úton vannak, hisz azt is itthonról kell kijuttatni - jegyezte meg Pataki Dorka.
A turné végeztével egyébként nyári szünetet tart a Szegedi Kortárs Balett, majd augusztus 25-én megkezdi a 2008/2009-es évadot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását