2024. május 9. - Gergely

Bombát találtak angyalföldön

Több, mint ötezer embert lakoltattak ki az Angyalföldön talált bomba egy kilométeres körzetében szerdán este - mondta Tóth József, a XIII. kerület polgármestere a bomba elszállítása után, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. A kerületi vezető szerint a
2008. július 17. csütörtök 08:03 - Hírextra
A társszervek jól együttműködtek, a katasztrófavédelem a kijelölt iskolákban ágyakat, a védelmi bizottság ételt és italt biztosított, az Országos Mentőszolgálat pedig egy ideiglenes állomást hozott létre. A lakosság hazajutásában a BKV járműveit is igénybe vették - mondta Tóth József.

Tóth Béla, a Budapesti Rendőr-főkapitányság bevetési főosztályának vezetője a sajtótájékoztatón elmondta: több, mint négyszáz rendőr vett részt a kitelepítésben, melyet délután háromkor kezdtek meg. A kilakoltatást este fél tízkor fejezték be, ekkor adták át a területet a tűzszerészeknek, akik este tizenegykor elszállították a hatástalanított bombát a helyszínről, ezzel a veszélyhelyzet megszűnt és a lakosság visszaköltözhetett.

Az akció során két ittas embert állítottak elő, akik ellenálltak a rendőri felszólításnak és nem hagyták el a helyszínt - tette hozzá.

Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője a sajtótájékoztatón kiemelte: úgy érzi, hogy az akció során voltak kommunikációs problémák a kilakoltatott emberek és a katasztrófavédelem között. Ezekből az esetekből tanultak, a jövőben pedig igyekeznek ezeket nem elkövetni - tette hozzá.

A kerület polgármestere kérdésre válaszolva elmondta: volt már hasonló eset Angyalföldön, amikor a Gyöngyház utcában kellett az ott lakókat kitelepíteni, de az nem érintett ennyi embert.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását