2024. április 12. - Gyula

Felszámolható felár Étkezési utalványhoz

Felszámolható felár, ha étkezési utalvánnyal vagy üdülési csekkel fizet a vendég, de erről előzőleg tájékoztatni kell - írta szerdán a Somogy Hírlap.
2008. július 16. szerda 10:54 - Hírextra
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Dél-dunántúli Régiójának igazgatója szerint a költség áthárítása jogos, de kizárólag akkor, ha arról előre, jól látható helyen tájékoztatják a vendéget.
Halas Ernőné arra is felhívta a figyelmet, hogy a vendéglátóhelyeken jogosan járnak el, ha nem adnak vissza az étkezési jegyből vagy az üdülési utalványból, ezek ugyanis nem szolgálnak pénzváltásra.

A megyei napilap által megkérdezett vendéglátósok szerint az étkezési jegyek és üdülési utalványok után fizetendő jutalék - a bevétel mintegy hét százalékát vissza kell juttatniuk az államnak - csökkenti az árrést, ám többségük ennek ellenére tisztességtelennek tartaná emiatt felárat felszámolni. Ha valaki ezt mégis megteszi, akkor a tisztesség úgy kívánja, hogy ezt előre közöljék a vendéggel - fogalmazott egyikük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását