2024. április 26. - Ervin

Utolsó útjára kísérték

Végső nyugalomra helyezték kedden Baczony Lászlót, az MTI nyugdíjas újságíróját, Magyarország örökös gyorsíróbajnokát a rákoskeresztúri Új köztemetőben. Hamvait római katolikus szertartás keretében a családi sírba helyezték el; a ravatalnál Lestár Éva gyo
2008. július 15. kedd 12:48 - Hírextra
Baczony László életének 88. évében, június 5-én hunyt el. 1920. november 27-én született Vácott. Középiskolai tanulmányai befejezése után Budapesten államtudományi doktorátust szerzett.

1950 elején lett a Magyar Távirati Iroda munkatársa, mint gyorsíró. Akkoriban a parlamenti ülések jegyzőkönyveit az MTI munkatársai készítették, Baczony László eredményesen kamatoztatta kivételes tudását: a percenkénti 450 szótagos sebességű beszédet is kiválóan lejegyezte és hűen visszaadta.

Több mint harmincszor nyerte meg a magyar gyorsíró bajnokságot. Nagy sikerrel szerepelt a nemzetközi versenyeken, amelyeken mindig a legjobbak között volt.

Magyarország örökös gyorsíróbajnoka nyugdíjba vonulása után még éveken át gyorsíróként dolgozott a parlament ülésein. Baczony Lászlót az MTI saját halottjának tekinti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását