2024. április 26. - Ervin

Passiójáték a bazilika előtt

A középkori misztériumjátékok hangulatát idézi az a táncdráma, mely Júdás árulásának, Jézus szenvedésének történetét meséli el a Honvéd Táncszínház és a Gárdonyi Géza Színház előadásában csütörtöktől három estén át a Bazilika előtt, Egerben - tájékoztatta
2008. július 15. kedd 13:10 - Hírextra
A produkciót a régies erdélyi zenei kincs, valamint a XVIII. századi csíksomlyói passió szövegeinek és bibliai idézeteknek a felhasználásával állítják színpadra - közölte Pilisy Csenge.

A Kiss Ferenc-Foltin Jolán szerzőpáros Fénylik titka keresztfának című passiójátékát, amelyet XVIII. századi passiótöredékek és a magyar népköltészet drámai hagyományai ihlettek az Agria Összművészeti Fesztivál keretében láthatja a közönség - tette hozzá.

Pilisy Csenge elmondta: a szerzők a varázslatos szövegekhez az erdélyi népzene, néptánckincs ősi rétegeiből merítettek dallam- és mozgásanyagot.

Az ilyesfajta előadások helyszínei a régi századokban templomkertek, templomterek voltak, egyszerű emberek alakíthatták a vallásos tárgyú történetek szerepeit, s a szöveg, a mozgás, a zene csodálatos egységben szolgálták a mondanivalót.

Ezt a hangvételt, ezt a hangulatot kívánják megidézni július 17-én, 18-án és 19-én Egerben, az Eszterházy téren, háttérben a Bazilika festői látványával - jegyezte meg a sajtóreferens.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását