2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Mindig azt a típust lopta

Elfogták a miskolci rendőrök azt a sátai fiatalkorút, aki azonos típusú, koros autókat lopott el az utóbbi időben - tájékoztatta a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.
2008. július 15. kedd 12:33 - Hírextra
Gaskó Bertalan közölte: a napokban egy miskolci lakos bejelentést tett a kapitányság ügyeletén arról, hogy az utcai parkolóból alig tíz perccel korábban eltulajdonították az autóját.

A bejelentés után nem sokkal jelentették, hogy a lopott gépkocsival egy miskolci áruház előtt közlekedési balesetet okoztak, s a helyszínről a jármű vezetője megállás nélkül továbbhajtott - ismertette az előzményeket a szóvivő.

Hozzátette: a járőrök a 26-os főút miskolci kivezető szakaszán a keresett kocsit követni kezdték; az elkövető végül az autót hátrahagyva bemenekült a Szirmabesenyő melletti erdőbe. Végül a 17 éves fiút a főútvonallal párhuzamosan futó vasúti sínek mentén sikerült elfogni.

A fiatalkorú kihallgatásán beismerte a bűncselekmény elkövetését. A nyomozóknak azt is bevallotta, hogy aznap egy ugyanolyan járművet megpróbált ellopni, de az nem sikerült.

A fiú további négy, azonos márkájú személygépjármű eltulajdonítását is elismerte, ezeket az elmúlt egy-másfél hónapban lopta el Miskolc belterületéről. Az autókat lakóhelyén szétbontotta, majd hulladékvasként értékesítette.

A 17 éves elkövető előzetes letartóztatásban várja a lopás miatt vele szemben folytatott büntetőügy alakulását - mondta Gaskó Bertalan.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását