2024. április 26. - Ervin

A MÖOSZ is tag lett

A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége (MÖOSZ) is alapító tagja lett az Európai Középszintű Hatóságok - Önkormányzatok Konföderációnak - tájékoztatta a MÖOSZ Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Uniós Munkabizottságának elnöke kedden az MTI-t.
2008. július 15. kedd 15:09 - Hírextra
Az alapító okiratot a franciaországi Avignon város melletti Villeneuve les Avignon-ban 13 európai középszintű önkormányzat írta alá - közölte Varga Ferenc.

Az alapító charta keddi aláírásával a középszintű önkormányzatok létrehozták az Európai Középszintű Hatóságok - Önkormányzatok Konföderációját (CEPLI - ECILA) - tudatta Varga Ferenc, aki egyúttal a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Önkormányzat külügyi referense is.

Az alapító chartát Németország, Flandria (Belgium), Vallónia (Belgium), Bulgária, Spanyolország, Franciaország, Görögország, Magyarország, Olaszország, Lengyelország, Románia középszintű önkormányzati szövetségeinek képviselői, továbbá a Latin Ív Szövetség és a Partenalia képviselői látták el kézjegyükkel. Csatlakozó tagként már jelentkeztek Írország, az Egyesült Királyság, Szlovákia, Lettország, Portugália hasonló országos szövetségei is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását