2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Jom Kippur miatt zárva lesz Gáza

Az egyik legfontosabb zsidó ünnep, a Jom Kippur miatt lezárja a Gáza-övezetet Izrael, a palesztínok így nem tudnak majd Jeruzsálembe utazni, hogy szent hónapjuk, a Ramadán második péntekén a Szikla-mecsetben imádkozzanak.
2007. szeptember 21. péntek 15:55 - Hírextra
"A jelentős terrorfenyegetettség fényében úgy döntött a védelmi miniszter, hogy a közelgő Jom Kippur zsidó ünnep alatt általános zárlatot rendel el a Gáza-övezet körül."- jelentette be az izraeli hadsereg pénteken.

Az intézkedés során kizárólag orvosi ellátásra szorulókat engednek majd be Izraelbe. A zárlat szombat éjfélig tart majd.

A rendőrség hármas fokozatra emelete a biztonsági készültséget, az ünnep alatt nem lesz tömegközlekedés, szünetelnek a rádió- és televízió-adások a zsidó államban.

Izrael az 1973-as jom-kippuri háborúra emlékezik a közelgő ünnepen, amelyben a zsidó állam legyőzte az őt megtámadó Egyiptomot és Szíriát.

Jom-Kippur idején a zsidók bűneik megbocsátásáért imádkoznak. Hitük szerint ezen a napon Isten eldönti, ki marad életben és kinek kell meghalnia.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását