2024. április 28. - Valéria

Viharkárok

Fákat csavart ki, házak tetőszerkezetét rongálta meg és villanyoszlopokat döntött ki a viharos erejű szél hétfőn kora délután a dél-borsodi Bogácson.
2008. július 14. hétfő 16:56 - Hírextra
Rétközi Ferenc, a Borsod megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője az MTI-nek elmondta, hogy körülbelül 50 főnek kell az éjszakát máshol töltenie. Akik nem kapnak szállást ismerősöknél, rokonoknál, azokat a helyi iskola tornacsarnokában helyezik el.

Arról is beszámolt, hogy a településen legalább száz épület sérült meg a viharban, a károk felmérése jelenleg is tart. Személyi sérülés is történt, egy nő mellkasi sérülést szenvedett. Ő a vihar idején egy fából készült melléképületben tartózkodott, ahol rádőlt valami.

A jégveréssel párosult zivatar miatt fák és villanyoszlopok dőltek az úttestre, valamint a házakra. Még zajlik a műszaki mentés, fóliákat, tetőleceket szereznek be, hogy a sérült tetőszerkezeteket be tudják borítani. Négyes, kiemelt jelzéssel dolgoztak a szakemberek - fűzte hozzá Rétközi Ferenc.

Az elsődleges adatok szerint közép-, illetve kisfeszültségű villanyoszlopokat is kidöntött a vihar, ez 11 transzformátorkörzetet érintett - mondta az MTI-nek Mészáros Sándor, az Észak-magyarországi Áramszolgáltató (Émász) Nyrt. kommunikációs és szabályozásmenedzsment igazgatóságának vezetőhelyettese. Hozzátette: ebből hét kifejezetten lakossági terület.

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: a Bogácsra vezető út járható, a rendőrség azonban csak azokat engedi be a településre, akik fontos okból járnak arra, vagy helyi lakosok. A kidőlt fák, oszlopok eltávolítását ugyanis akadályozná a nagyobb forgalom - jegyezte meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását