2024. március 29. - Auguszta

Újra kell tárgyalni

Újra tárgyalóasztalhoz ülnek az egyház-finanszírozás rendezésének általános kérdéseit megbeszélni Magyarország történelmi egyházainak szakértői és az állam képviselői - nyilatkozta Csepregi András, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Egyházi Kapcsolato
2008. július 14. hétfő 15:25 - Hírextra
Megfogalmazása szerint az augusztus közepére tervezett egyeztetés célja, hogy a tárgyaló felek - a kormány, a katolikus, református, evangélikus egyház, valamint a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) szakértői - egyetértésével olyan finanszírozási változatok kerülhessenek a döntéshozók elé, amelyek időtálló módon, több évtizedes távlatban is figyelembe veszik mind az egyházak, mind az állam jogos szempontjait.

Az egyház-finanszírozásnak kiszámíthatónak, tervezhetőnek, átláthatónak kell lennie, ugyanakkor a költségvetésre az eddiginél nem róhat nagyobb terheket.

Ennek a kérdéskörnek a rendezésétől azt is várják, hogy a későbbiekben ez "nem kerül évről évre a napi politika napirendjére, és az egyházak valós társadalmi szerepvállalásához is jobban igazodik" - jegyezte meg Csepregi András.

Az egyeztetés megkezdésekor a résztvevők megállapodtak abban: az alkotmányos kereteken belül kell megtalálni azokat az új, szakmai megoldásokat, amelyek segítségével az egyház-finanszírozás kérdései megnyugtathatóan rendeződnek majd.

Mint Csepregi András elmondta: a legutóbbi egyeztetésen, július 10-én a tárgyalások menetrendjéről és témáiról tanácskoztak a felek. Ennek során megegyeztek abban, hogy augusztus 14-én lesz a következő tárgyalás - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását