2024. április 20. - Tivadar

Szűk esztendők jöhetnek

Zord idők elé néz Németország: gazdaságkutató intézetek egybehangzó előrejelzése szerint az év második felében a gazdasági fellendülés nemcsak lelassul, hanem valószínűleg teljesen megfeneklik.
2008. július 14. hétfő 15:15 - Hírextra
Az esztendő első negyedében elért másfél százalékos fellendülés után hidegzuhanyként hatott az Ipari és Kereskedelmi Kamara vezető közgazdászának bejelentése, amely szerint a nemzeti össztermék az év hátralévő időszakában nem fog emelkedni.

Sőt, Volker Treier a Bild Zeitung című bulvárlapnak adott nyilatkozatában közölte, azt sem lehet kizárni, hogy a konjunktúra üteme fél százalékkal el is marad a tavalyi szint mögött.

Kiváltképpen az építőiparban mutatkozó nehézségek, valamint a gépgyártást sújtó megrendelés-elmaradások fékezik a fejlődést. Az energiahordozók árának felszökése és az eurónak a dollárhoz viszonyított magas árfolyama, továbbá az infláció emelkedése is fékezőleg hat a német gazdaságra.

Az Ipari és Kereskedelmi Kamara közgazdásza szerint utoljára 2004 második felében volt a mostanihoz hasonló helyzet Németországban. Mindez kihat a közhangulatra is: az egyik német tévécsatorna legújabb felmérése szerint a lakosság 41 százaléka anyagi nehézségektől tart, 26 éve ugyanis először közelíti meg a 9 százalékot a nagykereskedelmi árak ütemének emelkedése.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását