2024. április 26. - Ervin

Olimpia a rakéták árnyékában

A kínai hatóságok szerint az ország példátlan terrorveszélynek van kitéve az olimpia miatt. Ezzel magyarázzák a többi mellett azt, hogy rakétaindítókat helyeztek a központi olimpiai stadion köré.
2008. július 14. hétfő 07:12 - Hírextra
Az olimpiai játékok történetében példátlan terrorfenyegetés jutott a kínai hatóságok tudomására, emiatt megszigorítják az esemény augusztus 8-i megnyitójával kapcsolatos biztonsági intézkedéseket - jelentette a hivatalos sajtó.

A kommunista párt lapjában az olvasható: a márciusi tibeti zavargások, illetve a rendőrség és a terroristacsoportok közötti közelmúltbeli összecsapások a főleg muzulmánok lakta Hszincsiang tartományban bizonyítékok arra, hogy bizonyos elemek valódi veszélyt jelentenek, mert szabotálni akarják az olimpiai játékokat.

Az eddigi adatok szerint 80 államfő vesz részt a nyitó ünnepségen. Kína, mint rendező ország korábban soha nem tapasztalt nyomás alá került - olvasható a cikkben.

A lap védelmére kel a már meghozott komoly intézkedéseknek, például annak, hogy a fő olimpiai stadion mellé telepítettek egy rakétaindító állást.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását