2024. május 17. - Paszkál

400 sportpálya épül

Hétfőn hivatalosan is kezdetét vette az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium, valamint öt sportág - labdarúgás, kosárlabda, kézilabda, vízilabda, kajak-kenu - által létrehozott, az OLLÉ Sportszövetséggel életre keltett iskolaprogram, amelynek
2007. szeptember 10. hétfő 15:34 - Hírextra

Az erről szóló szándéknyilatkozatot az óbudai Aquincum Általános Iskolában írta alá Bajnai Gordon, önkormányzati és területfejlesztési miniszter, Kiss-Rigó László, Szeged Csanádi Egyházmegye püspöke, Elbert Gábor sportszakállamtitkár, valamint Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának elnöke.

"Ez a program számos szempontból is példaértékűnek nevezhető, hiszen rendkívül ritkán fordul az elő, hogy különböző szövetségek az állam segítsége nélkül közösen összefogjanak" - mondta Bajnai, a program fővédnöke.

"A célunk, hogy a következő generáció már XXI. századi körülmények között sportolhasson" - nyilatkozta Scheer Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökségi tagja. Kisteleki István, a szövetség elnöke betegsége miatt nem lehetett jelen az eseményen, valószínűleg a válogatott szerdai, Törökország elleni Európa-bajnoki selejtezőjére sem tud elutazni.

"Ritkán hittem annyira valamiben, mint most. A mi feladatunk, hogy 2007 és 2013 között ellenőrizzük a sportfelújításokat az iskolákban. A fiataloknak megfelelő alternatívák kellenek, ráadásul nem szabad elfelejtenünk a sport szocializációs hatásait sem. Úgy gondolom, ha az iskolákban sikerül megfelelő körülményeket teremtenünk, akkor az a versenysport számára is nagy előnyt jelenthet" - nyilatkozta Gyulay Zsolt, a napi feladatok ellátására létrehozott OLLÉ Sportrendszer Kht. ügyvezető igazgatója, olimpiai bajnok kajakos.

Az érintettek ezt követően elvégezték a program "hivatalos kezdőrúgását", majd Kiss István, a kézilabdázók, Berényi János, a kosárlabdázók, valamint Martin György, a vízilabdázók elnöke adott át ajándékokat - főként sportfelszerelést - Tiszabecs polgármesterének.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását