2024. április 29. - Péter

Kína megváltozhat az olimpia hatására

A küszöbön álló olimpiai játékok megváltoztathatják Kínát a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) alelnöke szerint.
2008. július 14. hétfő 11:39 - Hírextra
A német Thomas Bach - akit sokan Jacques Rogge NOB-elnök jobbkezének tartanak - a Die Welt című lapnak nyilatkozva annak a reménynek adott hangot, hogy a játékok az ázsiai országban egyfajta "reformoffenzívát" indítanak el. "Kína más lesz az olimpia után, mint a játékok előtt volt" - hangoztatta egyebek között Bach.

A tekintélyes sportdiplomata, egyben a Német Olimpiai Bizottság elnöke, úgy vélekedett ugyanakkor, hogy noha az elmúlt időszakban utaltak jelek a kínai nyitásra, elsősorban az emberi jogok vonatkozásában azonban nem változott a helyzet. Álláspontja szerint az emberi jogok tiszteletben tartása Kínában továbbra sem kielégítő.

Thomas Bach óvta a pekingi hatóságokat attól, hogy a játékok idejére túl szigorú biztonsági intézkedéseket foganatosítsanak.

A szervezőknek meg kell találniuk a helyes egyensúlyt, el kell kerülni ugyanis azt a benyomást, hogy a kínai fővárosban "rendőri és katonai játékokra" kerül sor - hangoztatta a NOB alelnöke.

A Német Olimpiai Bizottság elnökeként azt a reményt fogalmazta meg, hogy az olimpia - akárcsak a két évvel ezelőtti labdarúgó-világbajnokság - Németország számára valódi "nyári mese" lesz. Értékelése szerint a német sportolók felkészülése "a legprofibb módon" zajlott.

Bach szerint Németországban most kezdődött meg az olimpia előtti visszaszámlálás. Több sportágban a hét közepéig hozzák meg a még nyitott nevezési döntéseket - jelentette ki az elnök, emlékeztetve arra, a játékokon összesen 440 német sportoló vesz részt - közölte az elnök.

A négy évvel ezelőtti athéni játékokon az országot 452 sportoló képviselte. A németek akkor összesen 49 érmet - köztük 13 aranyat - szereztek, s hatodikok lettek az éremtáblázaton.

A négy évvel ezelőtti szereplés megismétlését a sportot felügyelő Wolfgang Scha:uble belügyminiszter a közelmúltban minimális célkitűzésként említette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását