2024. április 18. - Andrea, Ilma

Vége a kánikulának!

Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé eleinte száraz, egyre melegebb levegő áramlik, majd vasárnap délután hidegfront érkezik, amely véget vet a kánikulának.
2008. július 13. vasárnap 02:44 - Hírextra
Előrejelzés az ország területére vasárnap estig:

Szombaton többnyire derült, napos idő várható, legfeljebb északnyugaton lehet egy-egy zápor, zivatar. Vasárnap eleinte kevés lesz a felhő, majd délutántól nyugat felől többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet és akkor nyugaton szórványosan, keleten néhol alakul ki zápor, zivatar, helyenként jégeső is előfordulhat. A déli szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik, vasárnap és zivatarok környezetében viharos széllökés is várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17, 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 32, 37 fok között alakul.

Európai helyzetkép:

Dél-, Délkelet-Európa fölött anticiklon alakítja az időjárást, így a leszálló légmozgások felhőoszlató hatása miatt túlnyomóan napos az idő, csapadékról nem érkezik jelentés. A hőmérséklet csúcsértéke többnyire 27, 35 fok között alakul. Ugyanakkor Észak-, Északnyugat-Európa fölött több középpontú ciklonális rendszer helyezkedik el, ezért arrafelé gyakran felhős, hűvös az idő. A ciklonrendszerhez tartozó frontok mentén Németország és Franciaország déli részén, valamint a Kelet-európai-síkság térségében többfelé esik az eső, záporeső, és a legmagasabb nappali hőmérséklet mindössze 15 és 25 fok között változik.
Forrás: Híradó
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását