2024. április 24. - György

Knédli és mozi

Két magyar film kapott nem hivatalos díjat szombaton a 43. nemzetközi filmfesztiválon a nyugat-csehországi Karlovy Varyban.
2008. július 13. vasárnap 07:03 - Hírextra

Lakatos Róbert rendező Barthalo! (Jó szerencsét!) című filmje európai értékeiért elnyerte az Europa Cinemas európai hálózata által adományozott Europa Cinemas Label díjat. A zsűri értékelése szerint a Barthalo tele van emberiességgel és a felebaráti szeretettel. A rendezőnek nagyszerűen sikerült megtalálnia az egyensúlyt a fikció és a valóság között, amely olyan nagyon közel van az európai kultúrákhoz.

A nemzetközi filmklubok szövetsége (FICC) pedig Don Quijote díjjal tüntette ki A nyomozó című Gigor Attila rendezte filmet a bűnügyi filmekhez való újító hozzáállásáért.
A hat nem hivatalos zsűri szombaton délután hozta nyilvánosságra döntését, míg a fesztivál hivatalos díjait ünnepi keretek között este hirdetik ki.

A filmkritikusok és újságírók Fipresci díját a Karamazov testvérek című Petr Zelenka rendezte cseh film kapta, mégpedig a színház, a film, az irodalom és az élet "hagyományoktól eltérő stílusú" összekapcsolásáért.

Az ökumenikus zsűri díját A fényképész című, Nan Triveni Achnas indonéz rendezőnő készítette alkotás nyerte el az emberi kapcsolatok mélyreható elemzéséért.
A Cseh Televízió által alapított Független Kamera díjat az orosz Anna Melikjanova Szirének című filmjének adományozta az illetékes zsűri.

Szergej Dvorcevoj kazah-orosz rendező Tulpanc című filmje pedig elnyerte a Netpac, az ázsiai filmterjesztő hálózat díját.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását