2024. április 16. - Csongor

Londonban táncolhatnak a magyarok

Európai Táncfesztivált rendeznek Londonban szeptemberben, ahol a magyarokat Gergye Krisztián kortárs táncos-koreográfus képviseli. Többek között ebben állapodtak meg az európai kulturális intézetek hálózatának (EUNIC) londoni tagszervezetei.
2008. július 12. szombat 08:36 - Hírextra
A tanácskozásnak a londoni Magyar Kulturális Központ adott otthont. Az intézetigazgatókat Laurence Auer, a francia intézet igazgatója tájékoztatta a francia EU-elnökség kulturális programokkal összefüggő tervéről, amely valamennyi EU-tagországnak lehetőséget kínál kultúrája bemutatására.

Megtárgyalták, hogy szeptember 19. és 23. között DancEUnion néven Európai Táncfesztivált rendeznek a londoni Southbank Centre-ben, s ezen bemutatkozik valamennyi EUNIC tagország kortárs táncművészete.

A tavalyi, Voyages elnevezésű háromnapos dokumentumfilm fesztivál folytatásaként idén is megrendezik a filmes mustrát, mégpedig a művészet témakörében.
12 angliai kulturális intézet vezetője 2007 szeptemberében alakította meg az Európai Uniós Nemzetek Kulturális Intézetének (EUNIC) londoni tagszervezetét azzal a fő céllal, hogy erősítse a nemzetek közötti kulturális párbeszédet - tájékoztatta az MTI-t a londoni magyar intézet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását