2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Cseh pókember

Pókot tenyészt egy férfi Csehországban, minek köszönhetően több mint ezerrel él együtt.A 22 éves illetőnek főként a nagytestű pókok a gyengéi, ilyenekből mintegy 80 van neki.
2008. július 12. szombat 12:27 - Hírextra

Ugyanakkor a legapróbbak is akkorák, hogy megugrasztják a "normális" embert. Gazdájuk szerint a házi kedvencek közül a pókok a legjobbak, mert igen szerény igényűek, elég kéthetente egyszer megetetni őket, de van olyan fajta, amelyik fél évig is kihúzza evés nélkül.

Ladislav Nerad - így hívják a cseh "pókembert" - már hét éve tenyészt pókokat, miután egy barátjától kapott egy madárpókot. Azonnal beleszeretett - az állatba -, jóllehet addig hidegen hagyták a pókok. Gyűjteménye a világ leggazdagabbjai közé tartozik. Barátnői vonatkozásban viszont kevésbé sikeres.
"Akadnak ugyan olyan lányok, akik szeretik a pókokat, de nagy a hiány belőlük" - mondta a férfi a sajtónak.

A pókszökések ellen két gyíkot tart, ezek a gekkók a pókbörtönőrök. Nem gumibottal terelik azonban vissza celláikba a rabokat, hanem megeszik, csakúgy mint a csótányokat. Utóbbiak is szándékosan vannak a lakásban: póktakarmányul szolgálnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását