2024. április 20. - Tivadar

Feljelentést tett a HospInvest

Okirattal visszaélés vétsége miatt feljelentést tett a HospInvest Zrt. - jelentette be pénteken a cég alelnöke, indoklásul hozzáfűzve, többen begyűjtik a dolgozóktól a személyre szóló munkaszerződéseket
2008. július 11. péntek 17:37 - Hírextra
A HospInvest Zrt. vezetőit és munkatársait arról értesítették a kórházi dolgozók, hogy a szerződéseket többen begyűjtik tőlük. Szabó Pál, a "kórházvédő bizottság" elnökének szekrényéből elő is került olyan munkaszerződés, amely nem az ő nevére szólt, erről jegyzőkönyv is készült - közölte Deák Gábor.
A cég azonnali nyomozás elrendelését kérte a rendőrségtől - tette hozzá.

Valóban érkezett a HospInvesttől feljelentés az Egri Rendőrkapitányságra okirattal visszaélés miatt - tájékoztatta az MTI-t a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Soltész Bálint.

Hozzátette: egyelőre nem rendeltek el büntetőeljárást, hanem feljelentés-kiegészítés keretében gyűjtik az adatokat. Amennyiben úgy látják, valóban bűncselekmény történt, megindul a nyomozás - mondta.

A Heves megyei önkormányzat március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján a következő 20 évben a HospInvest Zrt. működtetheti a Markhot Ferenc Kórházat. A vagyonkezelésre kiírt tenderen a HospInvest mellett a Debreceni Egyetem is pályázott, illetve ajánlatot nyújtott be az egri önkormányzat.

A Fidesz mindvégig azzal vádolta a megye szocialista vezetését, hogy a HospInvestre szabták a pályázatot. Civil szervezetek és a kórházi érdekképviseletek is több alkalommal tiltakoztak a funkcionális privatizáció ellen.

Eközben 1300-ból több mint 900 dolgozó írta alá azt a nyilatkozatot, amely szerint nem kíván lemondani közalkalmazotti jogviszonyáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását