2024. április 19. - Emma

Diákfilmszemle

A filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotókat bemutató 15. Országos Diákfilmszemlére augusztus 1-ig várják a nevezéseket a szervezők - közölte Rudas Attila, a Polifilm Műhely Alapítvány főmunkatársa pénteken az MTI-vel.
2008. július 11. péntek 15:15 - Hírextra
A budapesti Aranytíz Művelődési Központban augusztus 26-án kezdődő seregszemlén három kategóriában versenyeznek az alkotók: általános iskolás, középiskolás és fiatal filmes kategóriában - mondta Rudas Attila. Hozzáfűzte: a szemlére az is nevezhet, aki mozgóképkészítést tanul.

A szervezők a korábbi évekhez hasonlóan idén is 170-200 filmet várnak. Rudas Attila hangsúlyozta, hogy előzsűri nincs, a munkákat egy hattagú zsűri bírálja el.

A grémium tagjai: Pesty László, Para-Kovács Imre, Nyakó Júlia, Hartyándi Jenő, Medgyesi Gabriella, valamint Markócsik András.

Megemlítette azt is, hogy a diákfilmszemle keretében állítják ki a budapesti Szent László Gimnázium médiafakultásán, a Polifilm Műhelyben és a Médiawave táborban készített fotókat is.

A 15. Országos Diákfilmszemléhez kapcsolódik a Polifilm Műhely Alapítvány által szervezett, az Aranytíz Művelődési Központban augusztus 28. és 31. között tartandó 6. Polifilmfest Nemzetközi Film- és Videófesztivál.

A rendezvényen különböző filmfesztiválok díjnyertes alkotásait tűzik műsorra, továbbá konferenciát tartanak az európai fiatal filmesek helyzetéről, együttműködési lehetőségeiről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását