2024. május 5. - Györgyi

Borsos dobbőr

540 ezer fontért - 157 millió forintért - kelt el egyetlen dobbőr, nevezetesen az, amelyik a Beatles Bors őrmester lemezének borítójához kellett.
2008. július 11. péntek 12:48 - Hírextra
A kézzel festett díszítésű lábdobbőr ékesítette a legendás albumot. Minden idők legdrágább dobbőre a Christie's aukciós ház csütörtök esti londoni árverésén kelt el, az eredetileg becsült ár négyszereséért.

A vevők többre értékelték egy dalszövegnél, nevezetesen a Give Peace a Chance Beatles-szám "librettójánál", amelyet John Lennon vetett papírra 1969-ben, amikor tartósan bevette magát egy ágyba Yoko Onóval. A szövegért 421 ezer fontot - 123 millió forintot - adtak, ami persze szintén nem kevés.

Eladója 16 évesen tett szert rá, Lennontól kapta emlékül Montrealban, a nevezetes ágyas békeharc idején. A fiú egy barátjával lopódzott be Lennonék szállodájába, ahol aztán összebarátkozott vele és újdonsült feleségével, Onóval. John Lennon e szavakkal adta neki a szöveget: "Egyszer még ér majd valamennyit".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását