2024. május 2. - Zsigmond

KDNP: a Kánikula-kommandó csak pénzt hajt be

A Kánikula-kommandónak nem az ellenőrzés és a vendéglátás színvonalának javítása a célja, hanem az, hogy feltehetően központi utasításra minél több bírságot szabjanak ki - mondta pénteki budapesti sajtótájékoztatón Móring József, a KDNP parlamenti képvise
2008. július 11. péntek 12:45 - Hírextra
A kereszténydemokrata politikus szerint emiatt elkeseredettség, bizonytalanság és bizalmatlanság alakult ki a vállalkozók körében.

A politikus úgy véli, hogy a kiterjedt, és egymásnak ellentmondó szabályok miatt sokszor képtelenség betartani a rendelkezéseket. Példaként említette, hogy a munkavédelmi felügyelőség szerint az éttermekben kötelező a konyharuha használata, míg az ÁNTSZ tiltja ezt.

Móring József közölte, hogy az aránytalanul magas bírságok miatt többen az üzletük bezárását fontolgatják, az ellenőrzések pedig elriasztják a vendégeket.

A képviselő hangot adott annak a meggyőződésének, hogy éppen ez az ellenőrzési hullám kényszeríti csalásra a vállalkozókat.

Hozzátette, hiányzik az egységes és összehangolt követelményrendszer, és elfogadhatatlan, hogy a kormány abból indul ki, hogy minden kisvállalkozó egyben "csaló gazember".

A kereszténydemokraták levélben akarják megkeresni az érintett felügyeleti szerveket, és azt akarják megtudni tőlük, hogy jogszerűek-e az eljárásaik.

A távirati irodának arra a kérdésére, hogy mit várnak a levelüktől, azt mondta, fel akarják hívni a figyelmet erre az állapotra, és bíznak abban, hogy a hatóságok belátják: ez a helyzet a továbbiakban nem tartható.

Kondorosi Ferenc kormánybiztos június 19-én jelentette be, hogy június 30-án indul és augusztus 25-ig tevékenykedik az úgynevezett Kánikula-kommandó, amelynek munkájában nyolc hatóság vesz részt. Közlése szerint elsősorban a fürdőket, a strandokat, a vendéglátó-ipari egységeket, valamint a taxikat ellenőrzik.

A kormányszóvivő ugyancsak júniusban, a fogyasztóvédelemi hatóság adataira hivatkozva közölte: az akciónak kiemelt célterülete lesz a Balaton és környéke, ahol a tavalyi akcióban ellenőrzött 6.050 vendéglátó-ipari egység 72 százaléka ellen merült fel kifogás valamilyen szabálytalanság miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását