2024. április 29. - Péter

Túlkorosan nem kötelezhető

A 23 éven aluli játékosokat el kell engedni a pekingi olimpia labdarúgótornájára, ugyanakkor a túlkorosak esetében a klubokat nem lehet kötelezi erre - áll a nemzetközi szövetség (FIFA) iránymutatásában.
2008. július 11. péntek 11:21 - Hírextra
Ez azt jelenti, hogy a brazil Ronaldinho akkor vehet részt az ötkarikás viadalon, ha meg tud egyezni munkaadójával, az FC Barcelonával. Ugyanakkor a Werder Bremennek a 23 esztendős Diegót, a Schalke 04-nek pedig a 22 éves Rafinhát el kell engednie a tornára.

A két német klub arra hivatkozott elutasító álláspontja kinyilvánításakor, hogy ha a brazil futballisták elmennek Pekingbe, két Bundesliga-mérkőzést is kihagynak, ráadásul a Schalkéra Bajnokok Ligája-selejtező is vár az olimpia alatt.

A klubok, a futballisták és a nemzeti szövetségek közötti egyre feszültebb viszony miatt kényszerült egyértelmű megnyilatkozásra a FIFA.

A 28 éves aranylabdás Ronaldinho korábban jelezte: mindenképpen szeretne ott lenni az olimpián, és bízik abban, hogy a katalán gárda vezetősége nem gördít akadályt szereplése elé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását