2023. január 27. - Angelika

Viszi, ha adják

Megvenné az újbudai önkormányzat - élve elővásárlási jogával - a Tétényi út és az Etele út sarkán elhelyezkedő, mintegy kilencezer négyzetméteres ingatlant a fővárostól.
2008. július 10. csütörtök 16:16 - Hírextra
A XI. kerületi önkormányzat csütörtökön tájékoztatta erről az MTI-t, hozzátéve: a Fővárosi Önkormányzat június 26-án döntött úgy, hogy csereügyletként felajánlja egy magántársaságnak (Estivo Kft.) a területet. Molnár Gyula (MSZP) polgármester viszont azt szeretné, ha 552 millió forintért az újbudai önkormányzat tulajdonába kerülne az ingatlan, amelyen a Tétényi úti bevásárlóközpont is áll.

Újbuda még akkor is igényt tart a telekre, ha az már a cég tulajdonát képviseli, ebben az esetben még plusz tíz százalékot hajlandó ráígérni a Fővárosi Önkormányzatnak tett ajánlatára - áll a közleményben.

Az újbudai önkormányzatnak az a szándéka, hogy a 4-es metró forgalomba helyezésének időpontjára mind a Bikás-park területe, mind pedig a metrómegálló környezete a kerület és az ott élők számára is rendezett, végleges állapotba kerüljön.

Az MTI úgy értesült, hogy Molnár Gyula csütörtökön levelet küldött Demszky Gábor főpolgármesternek, tárgyalásokat kezdeményezve az érintett ingatlanról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását