2024. április 28. - Valéria

Szegény melegek

A média beszámolóiból mindannyian értesülhettünk arról, hogy 2008. július 5-én a budapesti melegfelvonulást erőszakosan megzavaró ellentüntetők lehetetlenné tették a melegek és a velük szolidaritást vállalók számára, hogy törvény adta joguknak megfelelően
2008. július 10. csütörtök 11:53 - Hírextra
A békés résztvevők és a programot biztosító hivatásos állomány tagjai közül több honfitársunk – melegek, heteroszexuálisok és munkájukat végző rendőrök – különböző súlyosságú sérüléseket szenvedett.

Kötelességemnek érzem, hogy az esélyegyenlőség ügyét, így a meleg és leszbikus, biszexuális és transznemű kisebbség jogainak érvényesülését is felügyelő miniszterként kifejezésre juttassam a történtek miatti együttérzésemet, a támadások ismétlődése miatti aggodalmamat.

Valamennyi békés, törvénytisztelő magyar állampolgár – meleg és heteroszexuális – elidegeníthetetlen joga, hogy félelem és megbélyegzés, a fizikai és lelki atrocitás veszélye nélkül kifejezést adhasson véleményének és meggyőződésének.

Magyarország jogállam: a törvények mindenkit védenek és mindenkire vonatkoznak, ezáltal mindannyiunkat köteleznek.

A demokrácia origója, hogy magunkra nézve is érvényesnek tekintjük a jogszabályokat, s teljesítjük az emberi viselkedés hétköznapi elvárásait is. A kő- és tojásdobálás, az otromba sértegetések átlépik az európai társadalmakban létező íratlan magatartási határokat.

Különösen elítélem azokat az ellentüntetőket, akik kisgyermekekkel vettek részt a tüntetésen és magatartásukkal rossz viselkedési mintát közvetítettek a gyermekeknek. Ha a jog adott esetben nem is tiltja az ilyen cselekményeket, de az emberiesség normái alapján minden jóérzésű embernek tiltakoznia kell ellenük.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását