2024. május 4. - Mónika, Flórián

Költöztetik Zuschlagot

Zuschlag János volt szocialista politikust ügyvédje szerint még az első tárgyalást megelőzően valószínűleg visszaszállítják Kecskemétre az állampusztai büntetés-végrehajtási intézetből.
2008. július 10. csütörtök 17:56 - Hírextra
A kecskeméti intézmény egy részét azért kell kiüríteni ideiglenesen, mert a zárkaajtókat cserélik - közölte Kovács Klára, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

A munkálatok idejére a fogvatartottak egy részét - köztük Zuschlag Jánost is - másik, környező büntetés-végrehajtási intézetbe szállítják - derült ki a szóvivő írásos válaszából.

Kovács M. Gábor, Zuschlag János ügyvédje az MTI-nek elmondta: ügyfelétől értesült az átszállításról. Hozzátette, valószínűnek tartja, hogy még az első tárgyalást megelőzően visszaszállítják védencét Kecskemétre.

A bírósági perre szóló idéző szerint október 8-án kezdődik a tárgyalássorozat, december 11-ig összesen húsz tárgyalási napot tűzött ki a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon Fodor Endre bíró.

Zuschlag János és 15 társa ellen májusban fejezte be a nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. A volt szocialista politikust különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett

csalás bűntettével vádolják. Zuschlag János 2007. szeptember 21-e óta van előzetes letartóztatásban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását