2023. március 28. - Gedeon, Johanna

Mehet a fű, ha gyógyításra kell

Az osztrák parlament elfogadta azt a törvényt, amelynek értelmében gyógyászati célra és az egészségügyi minisztérium felügyeletével a jövőben lehet kannabiszt termeszteni az ország területén.
2008. július 10. csütörtök 17:53 - Hírextra
A szerdán késő este véget ért parlamenti vitában Andrea Kdolsky egészségügyi miniszter hangsúlyozta, hogy a kannabisz - indiai vadkender - jelentős szerepet játszik a fájdalomcsillapító kezelésekben.

A kábítószernek minősülő növény engedély nélküli birtoklása vagy a vele való kereskedés különben hat hónapig terjedő börtönbüntetéssel sújtható Ausztriában.

A szerdán elfogadott törvény értelmében kizárólag az Egészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság termeszthet kannabiszt.

Michael Bach, a fájdalomkutatással foglalkozó osztrák szövetség (ÖSG) elnöke üdvözölte a döntést, amely, mint fogalmazott "lehetővé teszi új orvosságok kifejlesztését a fájdalom kezelésére". Hozzáfűzte, hogy az orvosok mind nagyobb mértékben alkalmaznak erre a célra a kannabiszból nyert anyagokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását