2021. január 19. - Sára, Márió

Jár a pénz

Az örömlányt is megilleti a minimálbér - döntött az Izraeli Munkaügyi Bíróság, amely a négy futtatót 341 ezer sékel, azaz 15,6 millió forint kifizetésére kötelezte.
2008. július 10. csütörtök 13:06 - Hírextra
A nőt kilenc éve csalták Moldovából Izraelbe, ahol mindezidáig prostituáltként dolgozott. A négy strici, aki 11 hónapon át futtatta a felperest, gyakorlatilag semmit sem fizetett az örömlánynak, így az ügy végül a munkaügyi bíróságon kötött ki - olvasható az Israelinfo című orosz nyelvű izraeli hírportálon.

A bíró nem fogadta el a stricik védekezését, akik azzal érveltek, hogy köztük és az örömlány között nem volt klasszikus munkaadói-munkavállalói kapcsolat. Verdiktje szerint a prostituáltat ugyanúgy megilleti az épp aktuális minimálbér, mint bárki mást az országban.

Ennek alapján a futtatóknak ki kell fizetniük a 11 hónapért járó 26 ezer sékeles minimálbért (1,19 millió forintot), további 240 ezer sékel (10,98 millió forint) pedig kompenzációként, mint az emberkereskedelem áldozatának jár a nőnek. A striciket terheli a 75 ezer sékeles (3,43 millió forintos) perköltség is.

A bíró hozzáfűzte, hogy a maga részéről a minimálbéren felül nyereségrészesedés címét további összeget is megítélt volna az örömlánynak, ám nem teheti, mivel a felperes beadványában ezt nem követelte. A négy futtató, aki vádalkut kötött a bírósággal, minimális szabadságvesztéssel úszta meg az ügyet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását