2024. június 16. - Jusztin

Nem bántani akarta a pápát

Nem akarta bántani a pápát az őt elsodró nő, legalábbis ezt állítja orvosainak az őrizetbe vett, s jelenleg kórházban kezelt 26 éves Susanna Maiolo.
2009. december 26. szombat 14:36 - HírExtra
Az olasz-svájci állampolgárságú nő az olasz sajtó szombati beszámolói szerint a Vatikánhoz közeli Szentlélek klinikán, a pszichiátriai osztályon áll kezelés alatt, s orvosainak azt bizonygatta, hogy "nem akart kárt okozni a Szentatyának". A Szent Péter-bazilikában a karácsonyi mise kezdetén korlátokon átugorva a fegyvertelen Maiolo a pápához akart eljutni, de a biztonsági szolgálat elsodorta, s eközben rántotta földre XVI. Benedek pápát. A katolikus egyházfőt azonnal felsegítették, így folytatta a csütörtök éjszakai karácsonyi szertartást.

A csütörtöki éjszakai tumultusban azonban elesett Roger Etchegaray bíboros is, aki combcsontját törte. A La Repubblica című olasz lap szombati száma szerint a 87 éves francia papot - akinek állapota kielégítő - vasárnap meg is fogják műteni a Gemelli klinikán.

Maiolo egy évvel ezelőtt már megpróbált a pápa közelébe férkőzni, de akkor idejében megakadályozták szándéka megvalósításában, s az esetnek nem lett különösebb következménye. Most az olasz lapok kórházi forrásokra hivatkozva azt írják, hogy "mentális problémákkal küszködő, pszichikailag instabil" egyéniségről van szó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását