2024. április 26. - Ervin

Hasi görcsök

Időnként szinte mindenkit gyötörnek gyomor- és hastáji panaszok, legyen az görcs, fájdalom, diszkomfort vagy más kellemetlen tünet. Ha azonban ezek a tünetek rendszeressé válnak, jelentősen ronthatják a munkavégzést, a mindennapi életvitelt.
2008. július 10. csütörtök 14:05 - Hírextra
De hogyan élik meg az emberek a hasi görcsöket, a hasüregben lévő szervek fájdalmát? Az átélt tünetek gyakoriak, világszerte minden negyedik embernek okoznak kellemetlenséget. Lehet, hogy Ön is közéjük tartozik.

A tünetek hátterében számos ok állhat: bizonyos betegségek vagy állapotok (például irritábilis bélszindróma, epe- vagy vesekő, epegörcs, menstruációs görcs) a rohanó életforma, a stressz, a rendszertelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód.

Egy a hastáji problémákkal és annak kihatásaival foglalkozó nemzetközi kutatás megdöbbentő eredményeket mutatott. Nem is gondolnánk, hogy milyen romboló hatást gyakorolnak az érintettek mindennapjaira ezek a kellemetlen tünetek.

A megkérdezettek közel kétharmada számolt be gyakori hasi diszkomfort érzésről, rendszeresen visszatérő hasi görcsökről és fájdalmakról.

A tünetek jelentkezése sokaknál gyakran a legegyszerűbb napi tevékenységet, a mindennapi feladatok elvégzését is akadályozza.

Úgy érzik, hogy a hasi görcs és a hasfájás negatívan befolyásolja az életvitelüket, sőt nemegyszer az utolsó pillanatban kénytelenek megbeszéléseiket, találkozóikat a kínzó fájdalmak miatt lemondani. A gyakori panaszok leginkább a munkahelyi teljesítményre gyakorolt kedvezőtlen hatásuk miatt aggasztóak, hiszen emiatt sokan nem végzik olyan jól a munkájukat, mint szeretnék.

A probléma kényes eredete miatt sokan nem tárják fel ingadozó hangulatuk és teljesítményük valódi okát, ami rossz fényt vethet munkájukra és megítélésükre.

A görcsök gyakorisága egyénenként változó. Néhány embernél csak időnként jelentkeznek has- és gyomorgörcsök, emésztési zavarok vagy enyhe émelygés. A legtöbb válaszadónál azonban akár havi gyakorisággal jelentkezett hasgörcs, hasfájás vagy más hasi panasz, ráadásul a görcs nem ritkán egyik pillanatról a másikra, rohamszerűen támadt, így a megelőzésére sem volt mód.

Van megoldás?
Legjobb módszer természetesen az egészséges életmódra való törekvés, a görcsös fájdalmak megelőzése, de ha már bekövetkezett a baj a közvetlen görcsoldás a gyors segítség.

A megoldást a gyógyszertárakban recept nélkül is kapható görcsoldó készítmények használata jelenti. Napjainkban már rendelkezésre állnak olyan természetes, gyógynövény alapú, hatékony, görcsoldó gyógyszerek, amelyek célzottan a görcsösen összehúzódott izmokon fejtik ki hatásukat a hasban, ezáltal szüntetik meg a görcsöket és az azt kísérő fájdalmakat.

Önt is görcsök kínozzák? Van megoldás!
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását