2024. április 29. - Péter

"Ne vedd, védd!

Honlapok készítésében is jók az "állati nyomozók": szerdán délben hirdették ki annak a pályázatnak az eredményét, amelyen 20 diákcsapat folytatott kutatást a veszélyeztetett állatokról és növényekről. Berkes Bernadett, Veres Kata és Sáfrány Anna csapata l
2008. február 13. szerda 17:37 - Hírextra
A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, az Oracle Hungary és a WWF Magyarország honlapkészítő pályázatot hirdetett, 7-18 éves diákok és tanáraik számára, a veszélyeztetett növény- és állatfajtákról, illetve a belőlük készített ajándéktárgyak kereskedelméről.

A diákoknak az volt a feladata, hogy felderítsék lakóhelyük környékét, azaz "nyomozzanak", hogy milyen veszélyeztetett állatok és növények élnek a környezetükben és folyik-e velük kereskedés.
Kutatásaik eredményéről honlapot kellett készíteniük. Az általuk létrehozott portálok célja, hogy a diákok egymástól tanulhassanak a természeti értékek megőrzéséről és megismerjék a velük folytatott kereskedelem okozta károkat.

Mindebben az Oracle Think.com nyújtott segítséget. Ez egy olyan ingyenes online tanulóközösség - olvasható a szerdai díjkiosztó és tájékoztató anyagában - ahol a diákok és a tanárok könnyen elkészíthetik saját, interaktív weboldalaikat. A honlapokra nemcsak képeket, írásokat tehetnek fel, de vitákat is rendezhetnek és szavazásokat tarthatnak.

A 2007 szeptemberében meghirdetett pályázatra 20 csapat nevezett. Volt, aki kínai áruházban, virágboltban vagy a helyi állatkereskedésben nyomozott, más a könyvtárban kutakodott védett fajokról szóló könyvek után, egy harmadik csapat madárgyűrűző táborban készített interjút a helyi természetvédelmi hatósággal.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumban hirdették ki szerdán az első három helyezett csapat nevét. Az első helyezett csapat egy Balaton-felvidéki tanulmányi kirándulást nyert. A második helyezettek: Forrai Regina, Hubert Alexandra, Margariti Lambrini és Pentz Nikolett, a budapesti, XIV. kerületi Városligeti Általános Iskola tanulói. A harmadik helyezettek ugyancsak a csongrádi iskolából kerültek ki és szintén 6. osztályosok: Bálint Bertold, Schal Zsolt és Váczi Dániel.

Valamennyi, a pályázaton résztvevő diákot a "Szavamat adom - Társasjáték az állatok és növények védelmében" című játékkal jutalmazták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását