2024. május 5. - Györgyi

Bravúr a páston

A magyar női kardcsapat bravúros győzelmet aratott az orosz válogatott ellen és bejutott az elődöntőbe a kijevi vívó Európa-bajnokságon.
2008. július 10. csütörtök 14:30 - Hírextra
Nagy Orsolyáék az esélytelenek nyugalmával kezdték a negyeddöntőt az egyéni világbajnokkal (Jelena Nyecsajeva) és Európa-bajnokkal (Szofija Velikaja) felálló rivális ellen.

Az első meccset Velikaja meg is nyerte Pető Réka ellen, majd mire az ellenfél felocsúdott, a magyar lányok 25-11-re vezettek, mert Benkó Réka és Nagy Orsolya szenzációsan vívott, miközben a döbbent ellenfél egyszerűen nem talált fogást (pontosabban vágást) a magyar lányokon.

Az orosz csapat tagjai egymást hergelve ordítottak, s fokozatosan csökkentették hátrányukat. Nagy Orsolya azonban fájós kézzel is káprázatosan vívott, Velikaját például 5-1-re verte, így az utolsó három asszó előtt 30-19-re vezetett a magyar csapat, de még két párral később is megnyugtató, 40-32-es előnye volt.

A nyolc tusos különbség ellenére sejteni lehetett, hogy az egyéniben bronzérmes Benkó Rékának nagyon nehéz dolga lesz, hiszen azzal a Velikajával kellett vívnia, aki néhány nappal korábban 15-5-re győzte őt le az elődöntőben.

Az izgalmak nem is maradtak el, 43-37 után sorozatban öt orosz tus következett, majd 44-42-nél még kettő.

Ám ekkor jött Benkó, aki csodálatos vágással pontot tett az őrületes mérkőzés végére. Az oroszok a földre rogytak, egyszerűen el sem akarták hinni, hogy mindez velük megtörténhet, a magyarok pedig boldogságban úszva várhatják az ukránok elleni elődöntőt.

Eredmény:
női kard, csapat, negyeddöntő:
Magyarország-Oroszország 45-44

Nagy Orsolya +2, Pető Réka +2, Benkó Réka -3
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását