2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Williamsék lenyomják Wimbledont

A szokásoknak megfelelően a Williams-testvérek ellenállhatatlanok az angol füves teniszbajnokságon, Serena és Venus is döntős Wimbledonban. Williams-apukának ugyan van néhány megkérdőjelezhető dolga, de az biztos, hogy lányai kiválóan vannak menedzselve.
2008. július 4. péntek 14:34 - Hírextra
Serena és Venus ugyan jóval kevesebb tornán indul, mint vetélytársaik, de mondhatjuk úgy is, hogy csak a nagy pénzdíjas versenyeken állnak rajthoz. Ám azokra maximálisan koncentrálnak, bizonyíték erre a két lány kereseti kimutatása, amely szerint fejenként közel húsz-húszmillió dollárt teniszeztek eddig össze. Ez a koncentráltság látható az idei wimbledoni tornán is, amelyen a két amerikai lány szettveszteség nélkül jutott a döntőbe, játékuk szinte tökéletes, eddig senki sem tudta megszorongatni őket.

A két lány egészen elképesztő statisztikával rendelkezik a Grand Slam-tornákon, Serena nyolc, míg Venus hat elsőségnek örülhetett, ráadásul Wimbledon a kedvencük. Mind Serenának, mind Venusnak a füves borítás, és ezzel együtt Wimbledon a szíve csücske, és ez meg is látszik a viadal elmúlt nyolc évének eredménylistáján.

Venus 2000-ben, 2001-ben, 2005-ben és 2007-ben nyert az angol füves bajnokságon, Serena pedig 2002-ben és 2003-ban diadalmaskodott, vagyis az elmúlt nyolc évben csak Amelie Mauresmo és Maria Sarapova tudta megszakítani a Williamsek egyeduralmát. Ráadásul az orosz hölgy volt eddig az egyetlen, aki le tudott győzni egy Williams-lányt a wimbledoni fináléban, 2004-ben Serenát tudta felülmúlni.

A döntő esélyeit elemezve a statisztikák nagyon árulkodóak. Venus és Serena eddig hatszor játszott egymás ellen Grand Slam-döntőben, és ötször a fiatalabbik lány, Serena örülhetett, Venus mindössze egyszer, a 2000-es US Open döntőjében tudta legyőzni a húgát. Mindenesetre az elődöntők alapján nagyon nehéz lenne előre megmondani, ki lesz a győztes, hiszen igazán egyiküknek sem volt nehéz dolga az eddigi meccseiken.
Forrás: samsungsport.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását