2024. április 25. - Márk

Akadálymentesítések Egerben

Hat, elsősorban gyermekintézmény akadálymentesítését végzi el a Nemzeti Fejlesztési Terv 95 millió forintos támogatásával Eger önkormányzata - közölte csütörtökön sajtótájékoztatón Egerben a város alpolgármestere.
2008. július 10. csütörtök 12:33 - Hírextra
Az önrésszel együtt 120 millió forint értékű beruházás keretében egy bölcsőde, egy óvoda, egy általános iskola, egy gimnázium, a védőnői szolgálat épülete, valamint egy önkormányzati hivatali épület esik át teljes akadálymentesítésen - közölte Szeleczki János (Fidesz).

Ez azt jelenti, hogy az akadálymentesítés mellett mozgássérültek számára használható lifteket és mellékhelyiségeket alakítanak ki. Ugyanakkor a szokásosnál szélesebb és hosszabb autóparkolók szolgálják majd a mozgássérültek kényelmesebb közlekedését - mondta az alpolgármester.

Gadavics Gyula, a megyeszékhely főmérnöki irodájának vezetője arról szólt, hogy a város 2000-ben kezdte meg a akadálymentesítési programját.

Azóta a 60 közintézmény közül 24-et akadálymentesítettek. A most sorra kerülő 6-tal már a település közintézményeinek felében akadálymentes lesz a mozgáskorlátozottak közlekedése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását