2024. április 28. - Valéria

Aláírtuk a reformszerződést, de a neheze most jön

Az Európai Unió vezetői csütörtökön aláírták a reformszerződést, de neheze még csak ezután jön - nyilatkozta a CNBC televíziónak a magyar miniszterelnök pénteken a brüsszeli EU-s csúcstalálkozó előtt. Gyurcsány Ferenc azt mondta: a 2005-ben elbukott alkot
2007. december 14. péntek 13:38 - Hírextra
A kormányfő Írországgal kapcsolatban, ahol referendumot kell az alkotmány értelmében tartani a reformszerződésről, azt mondta: sok euroszkeptikus gyülekezik most a zöld szigeten, hogy a szavazókat rábírják, ne mondjanak igent a dokumentumra. A politikus szerint sem Dániában, sem pedig Portugáliában nem lefutott meccs még, hogy lesz-e referendum a szerződésről vagy sem.

Gyurcsány Ferenc a koszovói kérdéssel kapcsolatban azt mondta: a jelenlegi helyzet tarthatatlan, valamilyen megoldást kell találni. "Békére és stabilitásra van szükség. De nem csak Koszovóban hanem Szerbiában is"- fogalmazott a miniszterelnök. Hozzátette: oylan megoldást kell találni, amely mindkét félnek elfogadható. Úgy vélte: több időre van szükség, hogy az Unió tagállamai dűlőre jussanak a kérdésben. "Rendkívül fontos ugyanis, hogy az EU közös álláspontot alakítson ki Koszovóról"- tette hozzá Gyurcsány Ferenc. Koszovó névleg Szerbiához tartozik, 1999 óta azonban ENSZ fennhatóság alatt ál. A többségi albán lakosság a teljes függetlenséget szeretné elérni, Szerbia viszont erről hallani sem akar. A tartomány státusáról december 10-én zárultak le eredménytelenül a tárgyalások Belgrád és Pristina között. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa a jövő héten tárgyal Koszovóról.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását