2024. május 5. - Györgyi

Tolkien képeslapjai

J.R.R. Tolkien feleségének címzett képeslapot talált egy építési vállalkozó A Gyűrűk Ura szerzője bontásra ítélt házának kiürítése közben.
2008. július 9. szerda 11:52 - Hírextra
Stephen Malton, aki a kandalló kivételekor bukkant rá a kallódó levelezőlapra, azt reméli, hogy az író nejének, Editnek küldött írásos emlék akár kisebb vagyont is megérhet majd egy gyűjtőnek.

Tolkien a feleségével 1968-72-ig élt a dél-angliai tengerparti Poole városkában álló háromszobás házban, amelyet most egy építkezés miatt bontanak le.

Az előzetes becslés szerint maga a fafaragásos, zöld márvánnyal bélelt kandalló is megérhet 250 ezer fontot (72 millió forint), ám a lappal együtt ennek az összegnek akár a dupláját (144 millió forint) is megkaphatja - nyilatkozta a 42 éves szerencsés férfi, és hozzátette, hogy természetesen a Tolkien-jogokat kezelő cégtől szabad kezet kapott a két relikvia eladására.

A bournemouthi Miramar Hotelbe címzett, írországi tájat ábrázoló képeslapot a vállalkozó szerint feltehetően Lin Carter regényíró küldte Tolkien feleségének, mivel "Lin" aláírás szerepel rajta egy rövid üdvözlő szöveg kíséretében - jelentette a BBC hírszolgálata.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását