2023. december 2. - Melinda, Vivien

Cseh Laci toppon

Cseh László országos csúccsal védte meg címét 200 m gyorson és 50 m háton a Komjádi uszodában a 110. úszó országos bajnokság döntőinek első napján.
2008. július 9. szerda 11:56 - Hírextra
Ugyancsak aranyérmet szerzett országos rekorddal a Kőbánya SC általa vezetett 4x100-as gyorsváltója.

A pekingi menetrendhez igazított műsor, azaz a délelőtti döntők nem zavarták meg a világ- és Európa-bajnokot, aki a nyitányon, 200 m gyorson 1:48.02 percre javította saját rekordját, melyet március 23-án az eindhoveni Eb-n úszott. Ez a szám Cseh és Kis Gergő párharcát hozhatta volna, de a 800 gyors Európa-bajnoka rápihent a 400 vegyesre.

Ott ugyanis Verrasztó Dáviddal kellett meccselnie, hogy az ezúttal távolmaradó Cseh mellett melyikük indulhat ezen a távon Pekingben.

Kis volt lépéselőnyben, Verrasztónak riválisa 4:14.17 perces idejét kellett volna felülmúlnia, de ez nem sikerült, sőt győznie sem.

200 m pillangón is eldőlt a két olimpiai induló személye, az Eb-ezüstérmes Kovács Emese mellett Boulsevicz Beatrix lesz a résztvevő.

Cseh 50 m háton begyűjtötte második aranyát, szintén saját, kétéves csúcsát módosította 25.39 mp-re - talán az új szuperdressznek is köszönhetően.

Női 400 vegyesen Hosszú Katinka távollétében Jakabos Zsuzsanna biztosan nyert, női 50 m mellen Verrasztó Evelyn diadalmaskodott.

A döntők első napjának zárásaként a Kőbánya SC 4x100-as férfi gyorsváltója 3:21.77 perces országos csúccsal győzött, míg a Jövő SC II. Kerület 4x200-as női gyorsváltója mindössze két századdal maradt el a magyar rekordtól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását