2024. április 20. - Tivadar

KDNP: eldőlhet az egri kórház sorsa

Két héten belül eldőlhet az egri Markhot Ferenc Kórház sorsa; egyelőre bizonytalan, hogy működik-e majd az intézmény, amelynek üzemeltetési jogát a HospInvest Zrt. nyerte el - mondta Nagy Kálmán, a KDNP egészségpolitikusa szerdán Budapesten.
2008. július 9. szerda 20:29 - Hírextra
A politikus sajtótájékoztatóján közölte, a mintegy 1.080 aktív dolgozóból legalább 800 nem írta alá a szerződését.

Hozzátette: a KDNP és a Fidesz álláspontja szerint a kórházi privatizációnak ezt a formáját le kell állítani, mert veszélyezteti az ellátást.

A képviselő szerint egyúttal definiálni kell a magántőke szerepét és működését az egészségügyi ellátásban, miközben ennek szigorú szabályokat kell szabni.

A problémákat elemezve Nagy Kálmán kitért a HospInvest által ajánlott, az interneten is megtekinthető munkaszerződésre is. Ennek egyik részletét úgy értelmezte, hogy a kórház azon osztályainak, amelyekkel az OEP nem köt szerződést, a dolgozóit elbocsátják. A politikus valószínűsítette, hogy több osztállyal sem fogják megkötni a szerződést.

Megjegyezte, hogy a vezető orvosoknak már kipostázták a szerződésüket, amely magában foglalja, hogy annak kézhezvételétől számítva 15 napon belül kell nyilatkozniuk arról, hozzájárulnak-e a további foglalkoztatásukhoz.

Ha ezt nem teszik meg, akkor gyakorlatilag nincsen szerződésük - mutatott rá a kereszténydemokrata politikus. Nagy Kálmán elmondta, hogy a dokumentumot pillanatnyilag csak a szülészeti osztály vezetője írta alá. Véleménye szerint, ha a többi vezető orvos viszont nem fogadja el, akkor valószínűleg a nővérek sem, és ennek következtében leáll a kórház működése.

Nagy Kálmán hangot adott annak a véleményének, hogy a HospInvest nem mer tárgyalni a reprezentatív szakszervezetekkel, helyette inkább átvette és mintegy két évvel meghosszabbítja azt a szerződést, amelyet azok még az önkormányzattal kötöttek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását