2024. április 29. - Péter

Dugó hegyek

Kéthetes csúszással, várhatóan a jövő héten kezdődnek az idei útfelújítások Budapesten - tudta meg az MTI fővárosi képviselőktől szerdán.
2008. július 9. szerda 17:19 - Hírextra
Tájékoztatásuk szerint a késedelmet az okozza, hogy a felújítások állami támogatását biztosító Pro Régió Kht. még nem adta ki az úgynevezett befogadási nyilatkozatot, amit eredetileg júniusra vártak.

A fővárosi önkormányzat az idén 58 út felújítását tervezi, ez valamivel több mint 35 kilométert jelent. A 3,9 milliárd forintos költségből 2,3 milliárdot finanszíroz az önkormányzat.

Az első ütemben 38 útszakasz felújítása kezdődött volna el a korábbi tervek szerint július 1-jével. Ebből 37 utat a Colas Eger Zrt., egyet pedig az Euroaszfalt Kft. újíthat fel. A második ütemben korszerűsítendő 20 út kivitelezőjét várhatóan szeptemberben választják ki.

A fővárosi önkormányzat 2005-ben indított, első hároméves útfelújítási programjának keretében a valamivel több mint 1.000 kilométeres, önkormányzati tulajdonú út 40 százalékát újították fel.

A főváros az újabb hároméves útfelújítási programban 300 kilométernyi út rekonstrukcióját tervezi.
Az idei útfelújítások várhatóan Zuglóban, az Öv utcában kezdődnek meg. Az elsők között korszerűsítik a Mester utca, a Népszínház utca és az I. kerületi Hunyadi János utca útburkolatát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását