2024. július 17. - Endre, Elek

Az SZDSZ elfogadta saját alapszabályának módosítását

Az SZDSZ küldöttei mind az öt pontban elfogadták a párt alapszabályának módosítását a vasárnapi budaörsi rendkívüli küldöttgyűlésen. A szavazáson a rendezvényen megjelent küldöttek több mint kétharmada minden pontban igennel voksolt.
2008. április 27. vasárnap 12:55 - Hírextra
Az első pontban arról döntöttek, hogy az országos rendes vagy rendkívüli tisztújító küldöttgyűlést követően a helyi szervezetekben, a választmányokban, továbbá az országos tanácsban és az országos tanács elnökségében is tisztújítást kell tartani az országos tanács által meghatározott időtartamon belül. Korábban e döntések meghozatalára konkrétan meghatározott időpontot tartalmazott az alapszabály.

A második megváltoztatandó pontban arról kellett a küldötteknek szavazniuk, hogy a területi küldöttgyűlés és a rendkívüli országos küldöttgyűlés összehívásakor, azok időpontjáról, helyéről és napirendjéről a résztvevőket a rendezvény első napja előtt nyolc nappal kell értesíteni, ezt megelőzően 15 nap volt a határidő.

A harmadik pontba belevették, hogy az SZDSZ tisztviselőinek, a küldöttgyűlési küldötteknek, valamint az országgyűlési és önkormányzati képviselőjelölteknek a megválasztása, listáinak meghatározása - beleértve a rendkívüli küldöttgyűlés küldötteinek megválasztását is - választásnak minősül.

A negyedik pont arról szól, hogy a küldöttek megválasztása az országos küldöttgyűlést megelőzően az országos tanács által meghatározott időrend szerint történik. Korábban ez úgy szólt, hogy a küldötteket a helyi szervezetekben a rendes, országos küldöttgyűlést megelőző hatvanadik és harmincadik nap között választják meg.

Az utolsó pont rendelkezését úgy módosították, hogy megüresedés esetén harminc napon belül kell új tisztségviselőt választani. Ez a pont ezt megelőzően úgy szólt, hogy azokat a tisztségviselőket, akiket nem küldöttgyűlés választ, az országos tisztújító küldöttgyűlés után 45 napon belül kell megválasztani. Megüresedés esetén ugyancsak 30 napon belül kell új tisztségviselőt választani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását