2024. április 27. - Zita

Begombáztak, kórház lett a vége

Gyilkos galócát evett öt külföldi nő, akiket a Péterfy Sándor utcai kórház toxikológiai osztályán ápolnak; ketten még életveszélyben vannak - tájékoztatta a kórház osztályvezetője szerdán az MTI-t.
2008. július 9. szerda 18:13 - Hírextra
Zacher Gábor toxikológus kifejtette: az öt nő Budapest környéki erdőkben szedett gombát, amit később elfogyasztott, az után jelentkeztek a Péterfy Sándor utcai kórházban még szombaton délután, rosszullétre panaszkodva. Mint később kiderült, mindannyian gyilkos galócát ettek.

Hárman már túl vannak az életveszélyen, állapotuk stabil, ketten viszont még mindig súlyos, életveszélyes állapotban vannak - tette hozzá Zacher Gábor.

Tájékoztatása szerint gyilkos galócából elég egy gombafejet is megenni, ekkora mennyiség már képes lehet arra, hogy megöljön egy felnőtt embert.

Mint mondta, korai arról beszélni, hogy azok, akik jobban vannak, mikor hagyhatják el a kórházat; ápolásuk tíz napot még biztosan igénybe fog venni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását