2024. május 8. - Mihály

Agyhártyagyulladás

Mintegy harminc beteget kezelnek vírusos agyhártyagyulladás tüneteivel a Harkiv megyei Izjum város kórházában.
2008. július 9. szerda 17:12 - Hírextra
Az egészségügyi intézményben a különböző korú agyhártyagyulladásos betegeket, köztük egy kilenc hónapos csecsemőt, szigorúan elkülönítették, a páciensek a külvilággal csak telefonon érintkezhetnek.

A helyi közegészségügyi hatóság tagadja, hogy a megbetegedések miatt egészségügyi karantént vezettek volna be, viszont elismeri a fertőzéses esetek magas számát - írta szerdán az Gazeta 24 című odesszai országos napilap internetes kiadása.

A cikk szerint a fertőzés forrását még nem sikerült megállapítani, mindazonáltal a város közegészségügyi hatósága egyelőre halogatja a lakosság figyelmeztetését az agyhártyagyulladásos megbetegedések számának növekedéséről.

 Ugyanakkor az egyik harkivi kórház fertőző osztályán öt izjumi illetőségű beteg esetében már megállapították, hogy vírusos agyhártyagyulladásuk van - értesült a lap.

Az újság által megkérdezett helyi járványügyi szakemberek elmondták, hogy pontos következtetést csak azt követően tudnak levonni, ha a vizsgált betegeknél felállítják a végleges diagnózist.

Az ötvenezer lakosú kisvárosban azonban nehéz bármit is titokban tartani, ezért várható, hogy az emberek a legkisebb fejfájás vagy hányinger esetén rohanni fognak az orvoshoz - emlékeztetett az odesszai lap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását