2024. május 3. - Tímea, Irma

Rövidebb szabi a fideszeseknek

A Fidesz vezetői idén nyáron csak rövidebb szabadságra mennek, míg a frakció tagjai saját feladataikhoz mérten osztják be a pihenésre és a munkára szánt heteket - tájékoztatta az MTI-t a párt szóvivője kedden.
2008. július 8. kedd 19:12 - Hírextra
Ezen a nyáron a Fidesz vezető politikusai egy-egy hétre mennek szabadságra, hiszen a párt célja, hogy a múlt héten bejelentett javaslatcsomaghoz hasonlóan, további más javaslatok kidolgozásával is elkészüljenek az őszi parlamenti ülésszak kezdetére - mondta Szijjártó Péter.
"Alapvetően nem vakáció jellegű nyár áll előttünk" - fogalmazott.

A politikus emlékeztetett: múlt héten Orbán Viktor pártelnök és Varga Mihály alelnök jelentette be, hogy a benzin jövedéki adójának, valamint a távhő és az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adójának csökkentésére nyújtott be törvényjavaslatot az Országgyűlésnek a Fidesz.

A szóvivő ismertetése szerint ezt követően sok más kezdeményezés is lesz még a nyáron, több törvényjavaslat is készül, amelyek hosszú távra adnak választ a gondok megoldására. Szijjártó Péter a részletekről nem kívánt nyilatkozni, csupán annyit közölt: javaslataikban a gazdasági növekedés megindítására, a jelenlegi válság kezelésére valamint az áremelkedés ütemének mérséklésére kívánnak válaszokat megfogalmazni.

A Fidesz képviselőcsoportjának szabadságával kapcsolatban azt közölte: a frakciótagok választókörzetükben végzik a munkájukat a nyári hónapokban is, és saját belátásuk szerint mennek szabadságra. Emlékeztetett: a nyár folyamán eddig is voltak bizottsági ülések, s a következő hetekben is lehet erre számítani, így a politikusoknak ehhez igazodva mennek pihenni.

Hozzátette: a frakciótagok szabadságánál arra ügyelniük kell, hogy az egyes szakfeladatokkal foglalkozó kabinetekben egy-egy politikusnak ügyeleti rendben mindig rendelkezésre kell állnia.
A képviselőcsoport őszi munkájának indulásáról Szijjártó Péter annyit mondott: a parlamenti ülés kezdete előtt röviddel frakcióülést tartanak, s várható, hogy a politikai évzáró rendezvényhez hasonlóan lesz évindító rendezvény is. Ez utóbbiról azonban még nincs döntés - tette hozzá.

A Népszava hétfőn azt írta, hogy Orbán Viktor, a Fidesz elnöke egész nyáron politizálni akar, a parlamenti képviselőket sem engedi el hosszabb szabadságra. A napilap úgy értesült, hogy Orbán Viktor ismét bízik az előre hozott választásokban, ezért a párt politikusainak minél többet kell a nyilvánosság előtt szerepelniük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását