2024. április 29. - Péter

Ne kávézzon sokat, aki szülni akar

Túl sok kávé fogyasztása tovább csökkentheti azoknak a nőnek az esélyét a megtermékenyülésre, akik számára egyébként is problémát jelent, hogy teherbe essenek. Dán kutatók kilencezer olyan nőt vontak be a vizsgálatba, akik korábban már átestek mesterséges
2008. július 8. kedd 19:05 - Hírextra
 Az orvosok arra voltak kíváncsiak, képesek lennének-e természetes úton teherbe esni.

Minden hetediknek ez sikerült is. Kiderült azonban az is, hogy akik naponta több mint négy csésze kávét ittak, azoknak 26 százalékkal kisebb esélyük volt a fogamzásra.

Kiderült az is, hogy a heti háromszori túlzott alkoholfogyasztás is hasonlókat eredményez, a termékenységre azonban a legrosszabb hatással a cigarettázás és az elhízottság van.

A kutatók becslése szerint az a 36 éves nő, aki dohányzik, túl sokat iszik és rendszeresen fogyaszt kávét, emellett még elhízott is, és már három sikertelen mesterséges megtermékenyítésen van túl, annak 5 százalék esélye van arra, hogy természetes úton essen teherbe.

Ha ugyanez a nő lefogyna, letenné a cigarettát, felhagyna az alkoholfogyasztással és a kávézással, az esélyét háromszorosára, 15 százalékosra növelné. Az orvosok ezért mindenkit figyelmeztetnek: életmódjukkal jelentősen befolyásolni tudják saját fogamzóképességüket.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását