2024. április 24. - György

Új fogalom a világgazdaságban

Bevonult az amerikanizmusok Merriam-Webster szótárába az amerikai és a világgazdaságot megrázó subprime hitelfajta. A válság az elmúlt időszakban amiatt alakult ki, hogy sokan nem tudták visszafizetni az ingatlanvásárlásra ebben a konstrukcióban felvett ö
2008. július 8. kedd 19:18 - Hírextra

Értelmezése a szótár idei kiadásában így hangzik: "főleg kis jövedelemmel rendelkező kölcsönigénylők számára ajánlott, magas kamatú hitel".

Peter Sokolowski, a kiadvány szerkesztője elmondta, hogy évente mintegy száz új kifejezést vesznek fel a nyelv újításait nagy figyelemmel kísérő szótárba. Az elmúlt évtizedben főként a technológia, illetve az élelmiszerek és orvosságok külföldi megnevezései kerültek be az amerikai nyelvhasználat főáramába, és így a Merriam-Websterbe.

Az idei új amerikanizmusok között található az edamame nevű szójatermék, az olasz prosecco habzóbor és a soju koreai rizspálinka.

Ugyancsak új kifejezés az amerikai angolban a pescatarian szó, amely olyan vegetariánust jelöl, aki halat azért fogyaszt.
A technológia ajándékozta meg az új Merriam-Webstert a webinar szóval: ez a weben - azaz az interneten - lezajló szemináriumot jelöli.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását