2024. május 6. - Ivett, Frida

Nyáresti kikapcsolódás

Bor és szerelem címmel Beke Csaba előadásában középkori és reneszánsz lantdalok várják az érdeklődőket csütörtökön a Budapesti Történeti Múzeum nyáresti kerti rendezvényeinek nyitó előadásán a budai Várban - közölte az intézmény kedden az MTI-vel.
2008. július 8. kedd 15:37 - Hírextra
A tájékoztatás szerint július 24-én Vero Amore - Igazi szerelem címmel a Company Canario Historikus Táncegyüttes tánckompozícióját tekintheti meg a közönség: az együttes a XVI-XVII. századi reneszánsz zene kíséretével mutatja be a szerelmet és a párválasztást.

Középkori magyar és európai zenével szórakoztatja a látogatókat július 31-én a Musica Historica együttes. A Síposok, lantosok, hegedősök címet viselő koncerten a XIV-XVI. század zenéje elevenedik meg.

Az európai királyi udvarok zenéje a Musica Profana együttes előadásában, táncai a Company Canario Historikus Táncegyüttes prezentálásában láthatók-hallhatók augusztus 14-én. A XV-XVII. századi királyi udvarok, köztük Buda zenéjének és tánckultúrájának megismerése mellett az érdeklődők a korabeli táncokat is elsajátíthatják.

Az intézmény közlése szerint a programok szüneteiben a vendégek egy pohár borral a kezükben sétálhatnak végig a reneszánsz stílusban helyreállított kerteken, várfalakon, s gyönyörködhetnek a panorámában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását